Headsets en dasspeldmicrofoons

Druppelmicrofoon, headset en dasspeldmicrofoon huren

Als toebehoren bij onze draadloze beltpack systemen bieden wij een keuze uit diverse microfoons aan. Deze microfoons zijn in 3 categorieën in te delen:

Headsets

Een headset is een comfortabel zittende microfoon die door middel van een beugeltje achter de oren van een spreker of acteur kan worden geklemd. Headsets worden zeer vaak toegepast bij theatervoorstellingen en televisieshows, maar kunnen ook bij presentaties of toespraken worden gebruikt. Ook is het mogelijk om een headset te gebruiken voor zang, bijvoorbeeld wanneer de zanger zijn of haar handen vrij moet houden.

Druppelmicrofoons

De druppelmicrofoon wordt met name bij theatervoorstellingen gebruikt. Dit type microfoon wordt met behulp van een speciale tape op het gezicht van een acteur geplakt. Vanwege de zeer kleine afmetingen kan dit type microfoon vaak vrijwel onzichtbaar onder een pruik worden weggewerkt.

Dasspeldmicrofoons

Met name bij presentaties en voor televisieopnamen worden vaak dasspeldmicrofoons gebruikt. Een dasspeldmicrofoon kan zeer snel en eenvoudig aan een stropdas of revers worden bevestigd.