DPA 4061-FM druppelmicrofoon

DPA 4061 FM druppelmicrofoon huren

De DPA 4061-FM is een zeer hoogwaardige druppelmicrofoon met een uitstekende geluidskwaliteit. Door de beige kleur kan deze microfoon zeer onopvallend op een acteur worden bevestigd.

De genoemde huurprijs is per dag en exclusief btw. Voor meerdaagse huur klik hier.

Huurprijs: €10,00

Omschrijving

DPA 4061-FM druppelmicrofoon

De DPA 4061 is een extreem klein microfoontje met een zeer hoge geluidskwaliteit. De FM variant van deze microfoon is uitgevoerd in de kleur beige, waardoor deze microfoon bijna niet opvalt wanneer deze op de huid wordt bevestigd. Het voordeel van een druppelmicrofoon, zoals de DPA 4061 is dat deze nagenoeg overal kan worden bevestigd. Dit kan bijvoorbeeld op de wang van een acteur of actrice zijn, het voordeel hiervan is dat de microfoon heel dicht bij de mond bevestigd kan worden (voor optimale spraakverstaanbaarheid). Het is ook mogelijk om de microfoon op het voorhoofd te plakken, in combinatie met een pruik is het mogelijk om de microfoon dan nagenoeg onzichtbaar weg te werken. Ten slotte is het mogelijk om de microfoon onder de kleding te verbergen, bijvoorbeeld met het DPA conceiler hulpstuk. Dit is met name voor filmopnamen interessant, aangezien de microfoon dan niet in beeld mag komen.

Een druppelmicrofoon wordt doorgaans met een klein stukje speciaal plakband vastgeplakt. Dit plakband is een transparante chirurgische tape, die geen allergische reactie veroorzaakt en bijna niet opvalt. Uiteraard kunt u deze tape bij ons verkrijgen.

Microdotsysteem

DPA microfoons maken gebruik van zogenaamde microdot-connectoren. Iedere microfoon is voorzien van een microdot, welke aangesloten kan worden op een reeks van adapters. Hierdoor kan de microfoon gebruikt worden met nagenoeg elk type draadloos systeem. Daarnaast zijn er ook adapters om de microfoon met een vaste kabel te kunnen gebruiken. Wij kunnen de microfoons onder andere leveren met de volgende connectoren:

  • DAD6001: microdot naar XLR, voor aansluiting op een vaste kabel.
  • DAD6003: microdot naar 3 polig LEMO, voor aansluiting op beltpack van Sennheiser: SK50, SK250, SK2000, SK3036, SK5012, SK5212 & SK9000
  • DAD6010: microdot naar TA-4F, voor aansluiting op beltpacks van Shure, TOA en Line 6 draadloze microfoons.
  • DAD6034: microdot naar 3,5mm jack met schroefvergrendeling, voor aansluiting op beltpacks van Sennheiser (EW: SK100, SK300 & SK500 en XSW: SK20), Sony en Audio Ltd. draadloze microfoons.
  • Adapters voor gebruik met andere systemen: neem contact met ons op.

Eigenschappen

Frequentierespons 20 - 20.000 Hz
Karakteristiek omnidirectioneel (rondomgevoelig)
Aansluiting Microdot (keuze uit verlopen voor diverse merken beltpacks)