Zender accessoires

Accessoires voor draadloze microfoons huren

Om het gebruik van meerdere draadloze microfoonsystemen naast elkaar eenvoudiger te maken, verhuren wij diverse accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speciale externe antennes en antenneverdeelsystemen.

Antennes

Met het gebruik van de juiste antenne kan de ontvangst van draadloze microfoons of draadloze in ear monitor systemen aanzienlijk worden verbeterd. Verschillende toepassingen vragen namelijk om verschillende soorten antennes. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit antennes die in één bepaalde richting gevoeliger zijn dan in een andere (zogenaamde richtantennes). Er zijn ook antennes die even gevoelig zijn voor signalen uit alle richtingen (omnidirectionele antennes). Daarnaast bestaat er een verschil tussen actieve en passieve antennes. Actieve antennes compenseren bijvoorbeeld de kabelverliezen tussen de antenne en de draadloze microfoonontvanger.

Antenneverdelers

Om te voorkomen dat bij het gebruik van meerdere draadloze microfoonontvangers naast elkaar, een heel park aan antennes nodig is, bestaan er antenneverdelers (ook wel antennesplitters genoemd). Deze splitters verdelen het signaal van één of meerdere antennes naar een groter aantal ontvangers.